India en Pakistan gaan gebukt onder extreme hittegolf

India en Pakistan gaan gebukt onder extreme hittegolf

De autoriteiten van hoofdstad New Delhi hebben besloten de scholen te sluiten. Verschillende andere Indiase deelstaten nemen soortgelijke maatregelen om leerlingen te beschermen. Ook in Punjab, de dichtstbevolkte provincie van Pakistan, houden de scholen voor een week de deuren dicht. De maatregel treft naar schatting 18 miljoen Pakistaanse scholieren.

Het India Meteorological Department waarschuwt zowel jong en oud voor de gezondheidsgevolgen van de hoge temperaturen. « Uiterste voorzichtigheid » is geboden voor kinderen en ouderen, die extra kwetsbaar zijn voor hitteberoertes. Tientallen slachtoffers werden de voorbije dagen naar ziekenhuizen in meerdere Pakistaanse steden gebracht. Pakistan heeft noodhulpcentra opgezet om patiënten te behandelen die getroffen zijn door de hitte.

Cet article est apparu en premier sur https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2024/05/23/india-en-pakistan-lijden-onder-hittegolf/


.